‘0rang merdeka hayati perjuangan, kau Merdeka lain ya..’ Pada Pagi Merdeka, Suami Anzalna Tergamam Tengok Ada Lelaki Baring Depan Kedainya, Dia Ceritakan Apa Yang Sebenarnya Terjadi

Suami ke.pada pelak0n cantik Anzalna.Nasir, Hanif Zaki ter.kejut apabila dimaklum kan dengan penemuan seorang lelaki ter.baring di hadapan kedainya di Ampang pada pagi sambutan Hari Kebangsaan Malaysia ke.65 semalam.

Kongsi Hanif di laman Inst4.gram.nya, lelaki yang ter baring dengan penuh kesan luka itu dipercayai dalam keadaan mabvk.

“Pagi ta.di dapat panggilan kejvtan pukul 8 pagi. Budak budak (pekerja) datang pejabat, nampak ada orang terbaring luka luka.

“Kejut kejut tak nak bangun. Panggil p0lis dekat balai sebelah. Tak sempat p0lis datang, dia ban.gun beritahu malam tadi mabvk kena kejar. Lepas tu dia sambung lari.

“Haih.lah dik… orang merdeka hayati perjuangan, kau merdeka lain ya,” tulis Hanif.

Keadaan ter.babit sedikit sebanyak mencetus.kan rasa kesal dalam kalangan warga.net yang mengharapkan sinar baharu sempena sambutan Hari Kebangsaan Malaysia tahun ini.

Land.skap Di Dataran Merdeka ‘Tern0da’, Mus.nah Dipijak Pengunjung

Sambvtan Hari Kemerdekaan yang ke.65 yang di.sambut meriah di Dataran Merdeka ‘tern0da’ apabila land.skap malar hijau yang diuruskan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) mvsnah akibat dipijak.

DBKL melalui Face.b00knya menyindir sikap sesetengah warga k0ta yang langsung tidak mempedulikan landskap yang di tanam pelbagai jenis p0kok di atas pembahagi jalan sekitar Dataran Merdeka dan Jalan Raja Laut.

“Seronok Min teng0k lautan manusia mem.banjiri jalan-jalan sekitar Dataran Merdeka pagi tadi (Rabu) bagi bersama-sama meraikan sambutan Hari Kebangsaan. Semangat cintakan negara seperti inilah yang kita mahukan.

“Tapi dalam pada itu, ada pula sesetengah di kalangan kita yang langsung tak mempeduli.kan persekitaran dan keindahan kawasan, langsung rasa tak bersalah merosakkan landskap yang disemai cantik,. semangat tu dah bagus, tapi caranya tak betul,” katanya dalam muat naik pada Rabu.

Jelas.nya, ter nyata sikap sesetengah warga k0ta yang mementingkan diri sendiri dilihat menjadi punca landskap landskap yang menghiasi tempat awam musnah begitu sahaja.

Semen.tara itu, rata rata orang ramai yang meninggalkan ulasan di ruangan k0men ber.simpati dengan apa yang ber laku serta tidak kurang juga yang menyalahkan penganjur di atas apa yang berlaku.

“Dah la pemikiran sem.pit perangai pula buruk. Ada hati nak sam.but merdeka. Merdekakan diri dulu baru boleh keluar. Jenis manusia tiada sivik,” kata Muhammad Zulkhairi Zulkafli.

Ma.lah bagi Aida Abrar Yus0f, keadaan tidak ter.kawal kerana kehadiran luar biasa orang ramai di kawasan berkenaan pada Rabu turut menjadi pen yumbang kemusnahan land.skap di situ.

“Hanya yang pergi tahu betapa luar biasa.nya sam butan kali ni. Terlalu ramai orang yang datang, keadaan dah terkawal dah. Orang semua teruja nak tengok perarakan dan perbarisan tapi tempat tak disedia.kan bangku. Jadi berdiri.lah mereka di mana mana sahaja,” ujarnya.

SUMBER:GEMPAK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *