Upacara Pengebumian Pesakit C0vld Bertukar Jadi Kecoh, Rupanya Ini Yang Berlaku

Upacara peng3bumi.an p3sakit C0vl.d19 di Probolinggo, Jawa Timur ber.tukar kecoh apa.bila kel.uarga eng.gan mengebumikan j3nazah seorang wanita mengikut protokol kesihatan.

Video kejadian itu kem.udiannya tvlar di me.dia sosial di Indonesia, beberapa hari lalu.

Kejad.ian berpunca selepas ke.luarga enggan meng3bumikan j3nazah seperti dit3etapkan petugas k3sihatan walaupun pada mu.lanya sudah bersetuju untuk berbuat demikian.

Menerusi raka.man video itu, j3nazah terpa.ksa dikeluarkan daripada keranda selepas di.desak oleh beberapa ahli keluarga.

Individu terbabit kemudian me.masukkan jenazah ke dalam liang lahat walaupun ia me.langgar prosedur pengebumian pesakit C0vl.d19.

Ketua Undang-Undang Pen.gurusan C0vl.d19, Ugas Irwanto berkata, wanita itu pada mul.anya dirawat di Hospital Tongas.

Pesakit mengalami sim.ptom seperti sesak nafas, batuk dan d3mam sebelum ujian saringan dijalankan.

Wanita itu kemu.diannya disahkan men.gidap C0vl.d19 dan keadaannya semakin krltikal sehingga meninggal duni4 pada Ahad lalu.

“Keluarga p3sakit pada mulanya se.tuju pengebumian dibuat meng.ikut protokol kesihatan.

“Namun, ke.tika proses penge.bumian dijalankan, bebe.rapa ahli kel.uarga membantah dan mema.ksa j3nazah dikeluarkan dari keranda,” katanya.

VIDEO

Kredit:HM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *