Abang Askar Ini Hempas Hancur Telefon Ibu Sebab Leka Sampai Ramai Netizen Memuji Tindakannya Itu

Dari saat bayi dilahir.kan, naluri ibu bapa adalah untuk me lindungi anak mereka. Tetapi mungkin akan tiba satu hari nanti di mana ibu bapa tidak dapat me.lindungi anak mereka. Oleh sebab itu, anda harus a.jar mereka tentang ke.selamatan kanak kanak apabila mereka berada keadaan yang tidak se.lesa atau berada dengan orang yang ti.dak selamat.

Tidak salah untuk ajar anak dari usia yang muda. Mulakan dengan peng.ajaran yang mudah dan bersahaja namun prak tik sebanyak mana yang mungkin bagi memasti.kan mereka faham apa yang diajari.

Setiap kali be.rada di jalan raya, kita hendaklah sen.tiasa peka dengan keadaan se.keliling supaya tiada perkara tidak diingini berlaku.Berbeza dengan satu vide0 yang tular ini, menunjuk kan seorang ibu yang ter lampau leka menggunakan tel3fon bimbit di jalan raya hingga ham.pir mer4gut nya.wa anaknya.

Mujur abang askar sempat ber.lari selamatkan

Video yang tvlar di Twtt3r ini menunjuk.kan seorang wanita dipercayai sedang leka dengan telefon.nya, tidak sedar anak perempuannya yang ‘menonng’ ingin me.lintas jalan.

VIDEO

Keadaan menjadi ce.mas ketika sebuah kereta dilihat hampir saja melang.gar kanak kanak ter.sebut namun mujur sempat diselamat.kan oleh seorang askar yang ber lari pantas menarik budak tersebut.

Salute, her0 negara

Menjengah ke ruangan k0men, rata rata net.izen memuji tindakan pan.tas dan berani lelaki tersebut yang menyelamat.kan nyawa seorang kanak-kanak tanpa fikir panjang malahan mempertaruh kan ny4wa sendiri.

SUMBER:atulkrisnan/Redaksi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lu.pa Komen Dan Share Ya. Terima Ka.sih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan ber.tanggungjawab langsung ke atas k0men kom3n yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu se.belum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga ki.sah kisah lain yang menarik dan me.nghiburkan di bawah ini yang dikongsikan se.perti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *