Wanita Ini Tidak Sempat ‘Lepas Hajat’ Apabila Sesuatu Terjadi Kepadanya Yang Akan Buat Dia Ingat Seumur Hidup

Manusia yang berperadaban atau ber tamadun pada asasnya ialah orang yang beradab. Kepimpinan tertinggi negara sering melontarkan tentang peri pentingnya modal insan dalam pem bangunan negara. Kesepaduan antara bahasa, adab, dan kekayaan rohaniah dengan ketrampilan ber moral dalam kalangan warga menjadi prasyarat kesepaduan pembangunan intelek dan fizikal negara.

Keperibadian sesuatu bangsa sering dikaitkan dengan peng gunaan dan pengamalan bahasa dalam masyarakat. Dalam bahasa Melayu terdapat ungkapan-ungkapan yang menunjukkan bahawa pewujudan bahasa hendaklah selari dengan tingkah laku orang yang mengucapkan bahasa berkenaan.

Ungkapan inilah yang dikatakan sebagai budi bahasa yang mem bawa makna perilaku atau tingkah laku yang baik dari segi gerak-geri, tutur kata dan sikap. Sudah menjadi tradisi pendidikan bahasa, bukan sahaja di negara kita malahan di mana-mana negara juga, bahasa dilihat sebagai satu sistem perilaku yang autonomus.

Perbuatan yang tidak bertamadun

Dalam satu rakaman video yang tular ini, kelihatan gadis ini ingin melepaskan hajat di tempat yang tidak sesuai . Kelihatan dia pergi ke tepi kereta untuk buang air kecil atau besar sambil diperhatikan oleh rakannya.

Tak Sempat

Namun dia tidak sempat berbuat demikian kerana ada orang perasan dan menyimbah air ke arah mereka. Mereka terus beredar dari situ dan terpaksa lupakan hajatnya. Tempat kejadian tidak dapat dipastikan dan identiti mereka juga tidak dikenal pasti. Harap-harap kejadian ini dijadikan pengajaran kepada mereka yang suka buang hajat di merata tempat.

VIDEO

 Orang ramai berikan pendapat setuju dengan penyimbah air itu, baru mereka sedar perbuatan jijik ini memang akan menyusahkan orang ramai.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan ber tanggungjawab langsung ke atas k0men-k0m3n yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir pan jang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua k0men yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisahkisah lain yang menarik dan meng hiburkan di bawah ini yang dik0ngsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *