Ada Netizen Nak Rembat Kepala Jebat Jayden, Tidak Berdiam Diri Sharnaaz Ahmad Tampil Bersuara Siap Bagi Cadangan

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya.Tindakan seorang pengguna Twtt3r yang berani mati membuat cia.pan ‘rembat kepala’ Jebat Jayden telah menarik per.hatian ayahnya iaitu pelak0n Sharnaaz Ahmad.

Ketika dihubungi Oh.Bulan, Sharnaaz mencadang.kan agar kerajaan mewajibkan setiap pengguna media s0sial berdaftar dengan mak.lumat yang sahih.

Kata usahawan berumur 37 tahun, per.buatan itu boleh menumpaskan aktiviti ‘keyboard warrior’ yang menjadikan platform tersebut sebagai medan untuk meluah.kan kata kata yang berbaur n3gatif.

Mudah saja.. Kerajaan perlu wartakan setiap pengguna media s0sial perlu ber.daftar supaya pemilik akaun adalah pemilik satu entiti yang mudah dikenal pasti dan bukan akaun p4lsu.

Jadi mudah pihak ber.kuasa tangani masalah key.board worrior dan ancaman pada individu lain.. Contoh seperti budak spender (seluar dalam) pun mak beli. Kerajaan perlu lebih peka. Ini untuk ke.baikan semua.

Ditanya sama ada dia sudah menerima per.mohonan maaf, pelakon drama I Promise Janji Anaqi ini enggan ambil peduli.

Tak penting pun. Sebab kebanyakan key.board warrior ini memang depan depan menggigil. Jadi abaikan.. move forward.

Nak rembat kepala

Pada Rabu, pemilik akaun @Anisafka telah mem.buat satu ciapan yang berbunyi; ‘Anak Sharnaaz si Jebat tu kalau aku rembat kepala dia eeeiii.’

Tanpa perlu menunggu lama, pemilik nama Shar.naaz Ahmad Basir Ahmad terus memberi respon.

Kenapa ya? Kalau saya rem.bat kepala awak boleh? Bagitau bila boleh?

Bagaimanapun, ‘tweet’ itu telah dipadam serta akaun tersebut diletakkan dalam mod privasi.

Untuk rekod, Sharnaaz dan Noor Nabila mendiri.kan rumah tangga pada 31 Mac 2017 namun disahkan bercerai pada 9 Julai 2020 secara hakam di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan.

Hasil per.kahwinan, pasangan tersebut dikurnia.kan seorang anak lelaki iaitu Jebat Jayden pada 30 Ogos 2018.

Sumber: Sharnaaz.Ahmad Via OB

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pi.hak kami tidak akan bertanggung.jawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebe.lum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan ta.nggungjawab anda.

Semen.tara itu, anda boleh baca ju.ga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berik.ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *