Rita Rudaini Bidas Cadangan Guru TakVaksin Wajib Pakai PPE, Sound ‘Pedas’ Dekat Netizen

Pe lakon terkenal, Rita Rudaini tidak perlu di perkenalkan lagi. Nama aktres ini se ring menjadi tumpuan warganet terutama ber kenaan dengan v4ksin dan C0vidl9.

Guru tak v4ksin wajib pakai PPE

Kali ini, Rita meluahkan rasa ti dak puas den gan seorang individu di Instagram Stories. Pelakon berumur 45 tahun itu mempersoalkan cadangan seorang pengguna media sosial yang menginginkan guru yang belum divaksin untuk men genakan Peralatan Pelindungan Diri (PPE) sepanjang waktu persekolahan.

Apa kena dengan manusia?

Tidak bersetuju sama sekali, pelakon drama Shah Alam 40,000 menyatakan individu yang sudah lengkap dos vaksin masih boleh dijangkiti virus C0vidl9.

Tegasnya lagi, semua benda di atas muka bumi ini adalah pinjaman semata-mata daripada Allah.

Erk? Macam la korang yang dah vaksin tak boleh jadi pembawa. Apa kena dah dengan manusia-manusia yang dah vaksin ini? Oksigen yang korang sedut ni pun korang pinjam kat Allah.

Allah tak berkira pun dengan korang walaupun kat badan kita ni bukan kata ada kuman tapi titik-titik noda penuh dengan dosa. Tapi Allah bagi ja kita guna.

Tak kira pendosa ke ahli syurga ke. Korang tak malu ke? Allahuakbar.

Terdahulu, Rita me nafikan dirinya antivaksin seperti yang didakwa segelintir pihak hanya disebabkan belum bersedia untuk menerima vaksin C0vidl9 sebaliknya menggelarkan dirinya prosafe.

Sumber: Instagram @ritrud727 Via OB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *