Ibu Kantoikan Anaknya Apabila Buat Assignment Tentang Kegiatan Harian Dirinya

Umumnya semua ibu, ‘masak’ sangat dengan perangai anak-anak mereka. Jadi tidak hairanlah mudah sahaja untuk tangani emosi anak-anak agar kembali positif dan ceria.

Komunikasi amat penting dalam sebuah keluarga. Melalui komunikasi antara ibu bapa dengan anak remaja diharapkan dapat membantu sebuah keluarga yang bahagia.komunikasi dengan remaja ada cara tersendiri yang ibu bapa kena tahu.

Ibu Lebih Kenal Anaknya Sendiri

Seperti video yang agak tular baru-baru ini, seorang remaja ingin menyiapkan assignmentnya dimana dia perlu beritahu rutin hariannya bersama ibunya. Remaja ini beritahu dia bangun awalsetiap pagi dan bersenam serta menyiapkan pakaian adik-beradiknya juga.

VIDEO

Ibu kepada remaja ini tidak dapat diamkan diri terus beritahu yang anaknya sering bangun lewat da tidak buat perkara seperti yang dinyatakan. Orang ramai ras terhibur dengan rakaman ini kerana ibunya menyebelahi anaknya dan jujur beritahu perkara sebenar.

Komen Orang Ramai

Membesarkan anak bukan satu perkara yang singkat, ianya satu proses yang panjang dan memerlukan kita memberi perhatian dan kosentrasi yang penuh dalam membentuk anak-anak yang cemerlang InsyaAllah dunia dan akhirat.

Ingat, hubungan seorang anak dengan ibu bapa tidak putus sehingga ke akhirat.Apabila kita mati, hanya tiga perkara sahaja yang bersama iaitu sedekah jariah, ilmu yang bermanfaat dan anak-anak yang soleh yang mendoakan kita.

Olahan:AWS Network

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami.

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *