Instafamous Dikatakan Lambat Kongsi Gambar Bayi Kerana Sumbing. Dia Tampil Jelaskan Sebab Sebenar Kenapa Lambat Kongsi Gambar

Personaliti media sosial, Andika Putera akhirnya berkongsi foto anak sulungnya, Alisha Puteri yang baru dilahirkan bulan lalu.

Menegaskan bukan malu untuk berkongsi keadaan anaknya yang mengalami sumbing, kata Andika dia sebaliknya menantikan usia anaknya mencecah 44 hari sebelum berkongsi kepad umum.

“Anak hebat, anak luarbiasa, anak yang kuat. Anak kami @ananda_natashaaa , adalah seorang cleft lips (sumbing), kami dah tahu waktu baby masih lagi kandungan umur 5 bulan.

“Dika tak post gambar Alisha, bukan malu, bukan takut mulut orang, tapi nak tunggu Alisha besar sikit, baru Dika akan post.

“Harini cukup 44 hari umur Alisha, Dika post. Adakah terfikir banyak nak post? Tak. Sebab Dika bersyukur apa sahaja yang Allah bagi.

Dika bersangka baik dengan apa sahaja Allah bagi. Kita ini hamba Allah, kita ikut jalan Allah, bukan Allah ikut apa yang kita nak,” jelasnya menerusi hantaran di Instagram.

Dedah Andika, isterinya Tasha pada mulanya bersedih apabila mengetahui keadaan bayi mereka dalam kandungan.

“Pada mulanya, kami tahu , kami cek scan , baby ada cleft, pilu sangat hati Tasha. Menangis yang teramat nangis, kesian terhadap Alisha, apa yang akan terjadi when dia dah besar, apa yang akan terjadi dengan rakan-rakan dia nanti.

“Dika pulak mcm mana? Dika tak berhenti memberi kata-kata positif dekat Tasha. Seminggu jugak lah dia bersedih. Dika tak sedih ke? Gila ke tak sedih.

“Tapi tak lama, Alhamdulillah. Dika bahagia di dalam. Nampak kasih sayang Allah di setiap ujian. Di sinilah kasih sayang Allah, nak kita bergantung padanya. Nak kita teguh tauhid hati kita.

“Tak kisah lah, mak ayahnya, Alisha. Mesti ada sebab baik. Mesti ada hikmah yang sangat indah Allah cipta macam ni. Tidak mungkin saja saja sebab Allah adalah Maha Pencipta yang Sempurna, sebaik-baik ciptaanNya,” tambahnya.

Maklum Andika, puteri mereka bakal menjalani pembedahan dalam tempoh tiga bulan akan datang dan mengharapkan sokongan serta motivasi daripada pengikutnya.

Sumber : GEMPAK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *