Ramai Masih Ingat Wanita Bernama Ayu Yang Jaga Suaminya Yang Lumpuh Sehingga Sihat, Namun Sekarang Keluarga Mentua Suruh Berpisah

Pengorbanan isteri terhadap keluarga memang tak ternilai dengan wang ringgit. Bukan hanya melahirkan dan membesarkan anak, tapi tugas isteri lebih daripada itu.

Semuanya dilakukan demi keluarga tercinta. Jadi, para suami, hargailah isteri dan ibu anda kerana mereka ini adalah wanita terhebat yang dilahirkan dan melahirkan anda agar menjadi insan berjaya.

Pasti ramai masih ingat lagi kisah seorang wanita bernama Ayu yang tetap setia menjaga suaminya terlantar koma 90 hari selepas terlibat dengan kemalangan jalan raya.

Suaminya, Muhammad Ridzwan Muhd Zaki yang sebelum ini tidak mampu bertutur, kini sudah boleh bercakap seperti biasa.

Melihatkan keadaan Ridzwan yang sudah sihat atas jagaan isterinya itu, ada pihak yang cuba memisahkan pasangan itu. Lebih mengejutkan pihak tersebut merupakan keluarga mentuanya sendiri.

Menurut Ayu, sebelum ini dia pernah dituduh berkhalwat dan keluarga mentua menggunakan alasan tersebut untuk menuntuk hak menjaga suaminya.

Ayu berkata lagi, dia meminta orang ramai mendoakan yang baik-baik untuk rumah tangganya dan akur dengan apa sahaja keputusan nanti.

Perkongsian Ayu itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang simpati dengan nasib wanita itu serta memberi kata semangat kepadanya untuk terus mempertahankan haknya sebagai isteri.

 

Selalu sangat kita dengar kisah mak mentua yang tak elok sekarang kan. Kadang-kadang yang tak tercapai dek akal. Kenapa la mak mentua sanggup buat yang tak elok kat menantu sendiri kan? Tak dinafikan, memang ada mak mentua yang masih mahukan anak lelakinya mendahulukan dia dari menantunya. Memang ada.

Di sini, anak lelaki perlu mainkan peranan. Jaga hati mak, dalam m masa yang sama tak lukakan hati isteri. Mak itu syurga, isteri itu amanah. Dua-dua sama penting.

SUMBER: Kisah Dunia Via GulaPop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *