Bapa Bina Pondok Untuk Anak Kecilnya, Tak Sangka Sebegini Hasilnya

Kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah sepanjang masa. Pengorbanan yang dilakukan ayah tidak terhitung nilainya dengan wang ringgit. Malah, mereka sanggup melakukan apa sahaja demi senyuman di bibir anak.

Seperti perkongsian Sal Lina di laman lanskap keliling rumah, suaminya membina pondok kecil dilengkapi dengan dekorasi dan mainan untuk anak perempuan mereka, Anum Zulaikha. Lihatlah hasilnya, memang mengagumkan.

Di laman hadapan rumah, sebuah pondok mainan telah siap dibina. Sentuhan tukangan istimewa suamiku buat anakanda kami Anum Zulaikha. Sungguhpun kecil tetapi besar buat anak ini. Gembira melihat dia bermain, membaca, memasak dan berlarian di laman dengan riangnya. Selesai satu projek PKP. Stay at home main pondok pondok.

Hari pertama pembikinan. Tak perlu buat besar-besar, sekadar pondok kecil.Difahamkan, projek bina pondok kecil ini dilakukan suami ketika perintah kawalan pergerakan baru-baru ini. Sentuhan istimewa ini adalah ‘hadiah’ daripada suami buat anak mereka.

Projek bermula

Rangkanya dibawa ke tapak projek.Yang kecil tu sibuk mahu membantu.Zoo Mini Panda Giant di luar pondok untuk pendidikan alam sekitar . Cintai hidupan liar yang makin pupus. Abah buat zoo kurang 2 hari. Ibu alih dan masukkan panda kurang 1 jam. Kerja ibu, senang je.

Alhamdulillah siap. Sebuah pondok kecil sebagai hadiah buat anakanda Anum Zulaikha.

Sumber: Sal Lina, Laman Lanskap Keliling Rumah Via OhBulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *