Cara Gadis Ini Laksa Johor Undang Pers0alan Namun Ada Yang Backup Bagitahu Perkara Sebenar

Di Malaysia sendiri makan mengguna kan tangan adalah sesuatu yang n0rmal bukan sahaja di rumah tetapi di rest0ran rest0ran di mana sudu dan garfu disedia kan.

Makan mengguna kan tangan bukan sahaja budaya orang Asia tetapi juga Timur Ten gah, Afrika, dan Am3rikaSelatan, sementara sudu dan garfu adalah peralatan asas dalam budaya makan Barat.

Biasanya sudu dan garfu hanya digunakan untuk makanan makanan yang sukar untuk dipegang menggunakan tangan seperti mi dan sup.

Namun perkara itu tidak menghalang orang ramai untuk makan menggunakan tangan mereka, memandangkan makan menggunakan tangan adalah lebih memuaskan dan bermanfaat untuk pencernaan.

Itulah juga yang dapat dilihat dalam sebuah video yang tular di Twtt3r ini di mana seorang wanita sedang menikmati semangkuk laksa Johor menggunakan tangannya.

Mungkin kebanyakan orang biasanya makan laksa menggunakan garfu dan sudu memandangkan makanan tersebut adalah makanan berkuah, menyebabkan aksi tersebut agak janggal bagi mereka.

Makan makanan berkuah menggunakan tangan adalah sesuatu yang normal di banyak negeri seperti Johor dan Kelantan. Namun menurut ramai netizen yang meninggalkan komen.

K0men Netizen

‘This is normal la,kelantan pun makan laksa pakai tangan’.

‘Lagi suka guna sudu kot sebab boleh hirup kuah.Sebab memang macam tu orang Johor makan’.

‘okayyy tetiba craving laksa johor 🤤 memang cara makan dia macam ni. aku pelik bila orang makan laksa johor pakai sudu and garpu’.

‘memang adatnya, Macam ni la kot mat saleh rasa’Laksa johor memang adatnya dimakan guna tangan, bukan sudu dan garfu. Haa cuba dulu.

SUMBER:Twtr

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *