Chef Wan Dedahkan Apa Yg Aliff Syukri Cakap Tentang Buat Video Marketing Smpi Org Kecam. Ini Respond Chef Wan

Video lagu raya kontroversi usahawan kosmetik terkenal Dato’ Seri Aliff Syukri mendapat reaksi daripada pelbagai pihak termasuklah pelawak dan pengacara, Harith Iskander yang berpendapat Aliff memang patut disiasat kerana menghasilkan lagu Raya yang sangat teruk.

“Mereka Patut Disiasat”

Menerusi hantaran di Instagram, Harith dilihat memuatnaik tangkap layar mengenai Aliff Syukri yang dipanggil oleh Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM) disebabkan terlalu banyak aduan mengenai video lagu raya itu.

“Jadi Aliff Syukri dan rakan-rakannya sedang disiasat oleh SKMM kerana klip Hari Raya yang provokatif. Saya rasa elemen yang ditampilkan adalah watak ‘lembut’ secara terang-terangan.

Secara peribadi, saya rasa mereka patut disiasat kerana menghasilkan lagu Hari Raya yang sangat teruk.”-Harith Iskander

Berpendapat Ia Hanya Sekadar Marketing Semata-Mata

Tambahnya lagi, Harith turut berpendapat bahawa Aliff Syukri tahu apa yang dilakukan dan apa yang berlaku hanyalah sekadar marketing semata-mata.

“Saya mempunyai perasaan licik Aliff tahu apa yang dilakukan dan hanya seorang marketing genius.”-Harith Iskander

Chef Wan Turut Beri Komen

Chef Wan Nasihat Aliff Syukri Perbaiki Resipi Produk Sebelum Jual Kepada Orang Ramai

Personaliti masakan terkenal, Datuk Chef Wan turut meninggalkan komen di hantaran Harith dan mendedahkan bahawa Aliff Syukri pernah memberitahunya walaupun ramai yang mengutuk setiap tindakannya, usahawan kosmetik ini tetap memperoleh wang yang banyak .

“Dia pernah beritahu saya..’CW kena buat semua ni viral..Letak Youtube. Ramai yang kutuk-kutuk pun tapi saya buat duit..’ U tengok cheques dari Youtube bayar saya ribu-ribu..CW banyak followers buat aja.

Saya jawab ‘Abang bukan jenis gila duit atau harta and acannot put myself at that level la. If i say something i mean it.

Tak betul tak betul la. Pi mampus la orang tak suka my views or my princips. Nak cari duit kerana sumpah dimaki dik orang tak payah la Alff.”-Chef Wan

Dipetik dari laporan Utusan, Dato’ Seri Aliff Syukri telah hadir ke ibu pejabat Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia untuk memberikan keterangan. SKMM juga telah membuka satu kertas siasatan untuk menyiasat perkara tersebut di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Sumber : Murai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *