Dato Seri Vida Akhirnya Ceritakan Apa Yg Terjadi Selepas Dia Disoal Siasat Oleh SKMM Selama 4 Jam

Usahawan sensasi, Datuk Seri Vida mengaku tertekan dan hilang ‘mood’ dengan isu yang berlaku membabitkan video muzik (MV) raya yang terpalit kontroversi sehingga dipanggil untuk memberi keterangan di Ibu Pejabat Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), semalam.

Vida ketika dihubungi berkata, dia bagaimanapun sudah memberikan kerjasama yang baik sepanjang empat jam disoal siasat pegawai bertugas.

“Macam-macam soalan ditanya sepanjang empat jam memberi keterangan di SKMM. Ia bukan satu proses yang mudah namun saya harungi dengan penuh sabar dan positif.

“Jujurnya saya sangat ‘stress’ dan ‘down’ kenapa isu sebegini diperbesarkan segelintir pihak sedangkan saya tidak pernah terfikir nak mempromosikan elemen LGBT.

“MV saya itu hanya untuk menyuntik kelainan dan memberi hiburan kepada orang ramai. Malangnya saya perlu berdepan masalah ini dan ke SKMM untuk memberi keterangan,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Vida, dia berharap netizen berhenti mencari salah dan mengecam dirinya, sebaliknya melihat apa yang dilakukan sebagai satu bentuk hiburan.

“Selepas insiden yang berlaku kepada Datuk Seri Aliff Syukri yang dipanggil SKMM saya memang tak promosikan MV raya secara agresif sebab bimbang perkara sama berlaku.

“Tapi tak sangka masih ada pihak yang tidak berpuas hati dan membuat aduan sedangkan saya sendiri sudah nyatakan apa yang buruk jadikan teladan dan baik jadikan sempadan dalam mv terbabit,” katanya. Terdahulu, Vida dihimpit kontroversi apabila dia tampil dengan MV raya berjudul Muah Muah Raya yang dianggap tidak sesuai dengan sambutan Aidilfitri.

MV terbabit memaparkan kumpulan penari ‘drag queen’ sekali gus menyebabkan Vida terpalit dengan isu cuba mempromosi elemen LGBT.Malah, ia juga mengheret Vida kepada isu cuba mencemarkan kesucian agama Islam menerusi penghasilan MV terbabit.

Sumber : HMETRO ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *