MatSajat Nak Jual Banglo Miliknya, Harga Yang Ditawarkan Buat Orang Ramai Ternganga

Cerita perpindahan MuhammadSajjad Kamaruz Zaman ke Australia terus menarik per hatian ramai apabila usahawan k0ntroversi itu kini ber hasrat men jual banglo mewah miliknya di Kota Damansara pada harga RM9.5 juta.

Menurut wakil kepada MuhammadSajjad atau lebih di kenali sebagai Nur Sajat iaitu Nadhia, penetapan harga ber kenaan adalah mengikut nilai hartanah semasa.

“Sejak ia diiklankan dalam tempoh dua hari, ada lima orang yang hubungi untuk lihat keadaan rumah.Sajat terbuka untuk jual kepada sesiapa sahaja yang ber minat dan ber kemampuan.Harga tersebut termasuk landskap dan ia masih boleh dirunding,” ujarnya ketika dihubungi mStar pada Selasa.

Dalam pada itu menurut Nadhia, dia menerima arahan daripada Sajat untuk menjual rumah berkenaan kerana usahawan yang dalam buruan p0lis itu nekad untuk tidak kem bali ke Malaysia.

“Sajat sudah buat keputusan untuk jual rumah ter sebut memandangkan sekarang ini dia sudah tidak menetap di Malaysia.Jadi dia tidak perlukan rumah tersebut dan hanya menyimpan beberapa aset lain sahaja,” katanya.

Untuk rekod, banglo tersebut di beli oleh Sajat daripada rakan baik nya yang juga usahawan sensasi, Datuk Seri Aliff Syukri dengan nilai RM7.5 juta pada tahun 2017.

Sebelum ini banglo berkenaan menjadi per hatian ramai apabila 39 barangan termasuk perabot dan peralatan rumah dilelong bagi mendapatkan bayaran pampasan bagi satu kes mahkamah yang dihadapi Sajat.

Menerusi proses lelongan awam yang diadakan pada 22 Disember tahun lalu, seorang individu berusia 67 tahun berjaya memperoleh kesemua 39 barangan dengan bidaan tertinggi RM42,000.

Sajat yang kini menetap di Australia dikata kan mempunyai kad pelarian Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Pelarian (UNHCR).

Mahkamah Tinggi Syariah pada 23 Februari tahun lalu, mengeluarkan waran tangkap terhadap Nur Sajat kerana gagal hadir pada prosiding kes berpakaian wanita empat tahun lalu.

SUMBER:Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *