Ibu Ini Dikecam Kerana Cuai Hilangkan Duit Raya Anak Anaknya. Ibu Ini Ceritakan Duit Raya Itu Sebenarnya Nak Beli Apa

Seorang ibu hanya mampu reda dan menganggap bukan rezeki anak-anaknya apabila duit raya lima daripada tujuh anaknya yang berjumlah RM700 didakwa hilang di sebuah pasar raya besar dekat Tampoi di sini, petang tadi.

Siti Nurhafizah Azman, 36, berkata, mereka merancang menggunakan duit itu untuk membeli basikal untuk tiga anaknya.

Menurutnya, dia membuat perkongsian di media sosial kerana berharap ada pihak yang terjumpa bungkusan wang itu dan mengembalikannya.

“Ada yang mengecam termasuk menyatakan saya cuai kerana membawa wang sebanyak itu, namun saya berterima kasih kerana ada ramai yang menghubungi saya untuk menyumbang wang, malah ada yang mahu memberikan basikal buat anak-anak saya.

“Malah, pihak pengurusan pasar raya besar itu minta saya datang ke sana jam 3 petang esok kerana mereka mahu membelikan basikal untuk anak-anak,” katanya ketika dihubungi, malam tadi.

Bercerita mengenai kejadian itu, Siti Nurhafizah berkata, dia ke pasar raya besar itu bersama suami dan lima anaknya kira-kira jam 3 petang untuk membeli basikal buat tiga anaknya berusia sembilan bulan, tiga tahun dan enam tahun.

“Ketika sedang melihat basikal, anak berusia sembilan bulan menangis dan saya mendukungnya.

“Ketika itu, saya meletakkan beg tangan yang berisi duit raya itu di dalam troli yang ketika itu terdapat anak perempuan saya berusia tiga tahun di dalamnya.

“Saya tak perasan mungkin anak perempuan saya ada mengeluarkan bungkusan wang itu dari beg tangan saya. Saya hanya sedar wang itu tiada apabila saya mahu mengambil telefon bimbit dalam beg tangan berkenaan,” katanya.

Siti Nurhafizah berkata, dia kemudian kembali ke lokasi sekitar untuk mencari, tetapi tidak jumpa, malah anak perempuannya itu juga menjawab tidak tahu apabila ditanya ada mengeluarkan wang berkenaan atau tidak.

Memandangkan duit raya itu diletakkan di dalam plastik, Siti Nurhafizah berkata, dia bimbang jika ada individu yang terjumpa dan menganggapnya sampah lalu membuangnya.

Katanya, dia agak terkilan dengan kejadian itu kerana anaknya bersungguh-sungguh mengumpul duit raya kerana mahu membeli basikal.

Selepas kejadian itu, Siti Nurhafizah agak bingung dan terus pulang ke rumah di Kempas tanpa membuat laporan polis.

Namun sehingga kini, dia masih tidak bercadang membuat laporan polis, namun menyerahkan kepada Allah sekiranya masih ada rezeki untuk mendapatkan semula wang terbabit, tetapi tetap reda jika sebaliknya.

Sumber: HMETRO ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *