Caprice Ingin Luahkan Tentang Apa Yang Berlaku Dengan Misi Di G42A, Namun Beberapa WargaNet Berasa Was-was Dengan Niat Sebenar Caprice

OooPenyanyi rap dan usahawan Caprice akhirnya berjaya merealisasikan impiannya untuk menjalankan misi kemanusiaan di 64za, P4le.st1n.

Berita tersebut dikongsi Caprice menerusi hantaran terbarunya di laman sosial Instagram (IG), kira-kira pukul 10.30 malam tadi.

Menurut Caprice atau nama sebenarnya Ariz Ramli, dia mendapat kebenaran pada saat akhir namun berseorangan ke sana.

Bagaimanapun katanya, dia bersyukur dan memohon pengikut serta orang ramai mendoakan perjalanannya di permudahkan.

“Plese doa for me Malaysia. Last minute Caprice dapat kebenaran untuk masuk ke Cairo-G4z.a…Cuma kita kena fly sorang-sorang malam ni,” katanya.

Perkongsian tersebut telah mendapat lebih 600,000 tontotan dengan hampir 7,000 ribu komen sejak ia dimuat naik sembilan jam lalu.

Selain itu Caprice turut meluahkan perasaan terp4ksa meninggalkan kedua-dua ibu dan bapanya menerusi ruangan IG Story.

Menerusi hantaran tersebut, Caprice berkata ibu dan bapanya memberikan sokongan serta berpesan supaya tidak menol3h ke belakang lagi selepas keputusan dibuat.

“Baru selepas ucapkan selamat tinggal kepada ibu dan ayah. Mereka kata bila dah niat untuk ke Ga.2a jangan toleh ke belakang lagi,” tulisnya.

Caprice sebelum ini pernah menyatakan hasrat untuk mengikut jejak pendakwah bebas Ebit Lew untuk menjalankan misi kemanusiaan di 6aza.

Malah, dia yang sepatutnya berangkat pada awal Jun lalu terpaksa menangguhkan perjalanan disebabkan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0

Ingin dedahkan Sesuatu, minta pihak media bersedia

Ooo

Caprice baru-baru ini ada pernah menyatakan, bahawa dia terkejut dan tidak sangka tentang Sesuatu perkara. Caprice luahkan rasa kecewa dan sedang berkira-kira samaada dia patut kongsi dengan orang ramai atau tidak.

 Caprice juga minta beberapa pihak media bersedia tentang perkembangan misinya Dan dia ingin dedahkan berapa perkara lagi.

Ada segelintir WargaNet yang berasa was-was tentang perkara yang ingin didedahkan oleh Caprice. Berikut merupakan komen mereka

Apa-apa pun diharap misi kemanusian caprice berjaya Dan dapat bantu semua yang terlibat.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *