PM AnwrIbrahIm Beritahu Kenapa Dia T0lak Kereta Merc3desS6oo Yang Telah Dibeli Sebelum Dia Jadi PerdnaMenteri

PerdanaMnteri, Datuk Seri AnwrIbrahim menolak menggunakan kenderaan jenis MercedesS600 yang telah di beli oleh Jabatan Prdana Mnteri sebelum beliau memasuki pejabat.

Kata beliau, langkah tersebut diambil kerana tidak mahukan sebarang perbelanjaan baharu dibuat untuk dirinya.

“Sebaliknya, saya telah membuat keputusan untuk menggunakan apa saja kenderaan sedia ada di pejabat untuk kegunaan harian,” katanya dalam Face.b00k lewat malam tadi.

Sebelum ini, Anwar ketika sidang akhbar Majlis Solat Hajat, Kenduri Kesyukuran dan Doa Selamat di Masjid Ashabus Solihin, Kajang mengingatkan semua anggota Kabinet yang bakal dilantik tidak lama lagi supaya tidak membazirkan wang kerajaan bagi perbelanjaan tidak perlu, terutama untuk kerja baik pulih pejabat masing-masing.

Perdana Menteri berkata, anggota Kabin3tnya juga diingatkan tidak menggunakan peruntukan kerajaan bagi kemudahan peribadi, sebaliknya ia perlu diutamakan bagi mengatasi lonjakan kos sara hidup dihadapi rakyat ketika ini.

Beliau yang mengumu mkan tidak akan mengambil gajinya sebagai PerdanaMenteri, antara lain menasihati bakal anggota Kabinet supaya sentiasa berjimat dengan lebihan peruntukan itu perlu dipulangkan kepada golongan susah.

Sumber : Utusan Online

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih.Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *