Lelaki Enggan Terima Maaf Dari Pakcik Tua Ini Sebab Baju Melayu Terkena Sisa Makanan, Sebaliknya Dia Maki Pakcik Tersebut, Beribu WargaNet Luah Rasa Tidak Puas Hati Selepas Melihat Video Rakaman

Orang Melayu makin hilang adab.Itulah antara luahan seorang wanita yang juga merupakan pemilik akaun Tiktok bernama Wiwi Eriana sewaktu menyaksikan gelagat seorang pelanggan dan seorang staf lewat usia di ruang makan pusat membeli belah.

Lelaki maki pakcik sebab baju Melayu kotor

Walau bagaimanapun, dia tidak sempat merakam detik bilamana, lelaki tua bergelar pakcik itu dimarahi pelanggan terbabit, cuma dapat berkongsi reaksinya selepas kejadian.

Dalam video pendek tersebut, menyaksikan seorang lelaki tua sedang mengutip pinggan dan cawan kotor di setiap meja untuk dimasukkan ke dalam troli.

VIDEO

 

Waktu tu tengah sesak

Difahamkan, pakcik itu tidak sengaja terlanggar pelanggan lelaki berbaju Melayu ketika itu menyebabkan bajunya kotor terkena sisa makanan.

Akui kecuaian diri, namun lelaki berbaju Melayu itu tidak menerima permohonan maaf dari pakcik berkenaan sebaliknya bertindak memakinya di depan khalayak ramai.

Terpaksa jalan jauh sikit, elak kejadian sama berulang

Ujar pemilik akaun, selepas kejadian menimpanya, pakcik berkenaan lebih menjaga setiap pergerakannya kerana bimbang hal sama berulang.

Jadi, dia meletakkan troli pinggan tersebut jauh daripada kesesakan pengunjung walaupun terpaksa berjalan jauh sedikit dari meja untuk ke troli.

SUMBER:wiwieriana/Redaksi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jan gan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggung jawab langsung ke atas k0men kom3n yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pasti kan anda ber fikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda di sini. Pihak kami juga tidak mam pu untuk me mantau kesemua k0men yang di tulis disini. Segala Komen adalah hak dan tang gung jawab anda.

Sementara itu, anda bo leh baca juga kis4h kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dik0ngsi kan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *