Menangis Terus Si Isteri Apabila Tengok Ayam Yang Dibeli Suami, Rupanya Setelah Netizen Tegur Baru Tahu Sebab Apa

Kvlit ayam merupa.kan antara yang paling di gemari oleh maj0riti pen.duduk muka bumi. Meskipun tahu akan kandvngan k0l3str0l.nya yang tinggi, namun tetap menjadi bvruan.

Men4ngis beli ayam tak.ada kulit

Sama.lah juga dngan wanita ini, te tapi pada hari itu dia ter kejut apabila melihat keadaan ayam yang di.beli oleh suaminya ‘berb0gel’, hanya tvlang dan isi memenuhi pl4stik.

Pekerja cuma tinggal.kan isi semata

Menurut pemilik akavn, suami nya meminta pembantu gerai w4rga negara P4kistan untuk membersih.kan ayam yang telah siap dip0tong, namun terlupa berpesan agar tidak mem.buang kulit.

Ujar nya, kebi4saan warga negara mereka tidak menggemari kulit.ayam, jadi tidak hairan lah jika pembantu kedai itu membuang nya.

Rumah kita 0rang memang makan macam ni

Pun begitv, tinjavan di ruangan k0men men.dapati ramai pula luah ser0nok dan ber puas hati melihat keadaan ayam seperti itu.Menvrut mereka, tinda.kan pekerja itu telah memudah.kan urvsan di dapur memandang.kan masing masing bukan penggemar kulit ayam.

KPDNHEP : Bekalan ayam, telvr cukup, tiada kes peniaga naik h4rga

Bekalan ayam, telvr dan minyak masak men.cukupi dan mampu menampung permintaan peng.guna, maklum Kementerian.Perdagangan.Dalam.Negeri dan Hal.Ehwal Pengguna.(KPDNHEP) Selangor.

Agen.si itu menervsi pemeriksaan 0p3rasi kh4s bekalan bahan asas ber.kenaan hari ini turut mendapati tiada penjual menaikan harga melebihi kadar ditetapkan.

“Peniaga diingatk4n untuk sentiasa mengamal.kan etika perniagaan yang baik. Tind4kan t3gas dikenakan kepada mana-mana peniaga yang gagal mematuhi undang-undang,” tulisnya di Face.b00k.

Terdahulu, KPDNHEP Selangor menjalankan pemeriksaan Ops ATM (Ayam, Telur Ayam dan Minyak Masak) serentak di beberapa kawasan di Subang Jaya, Kajang dan Kuala Kubu Bharu.

SUMBER:little.ashaura

Apa P3ndapat Anda? Dah Ba.ca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. J0m Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERH4TIAN. Pihak kami tidak akan ber.tanggung jawab langsung ke atas komen komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggung jawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah kisah lain yang menarik dan menghibur kan di bawah ini yang dikongsi kan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *