Netizen Naik Angin Bila Tgk Video Lelaki Yg Hilang Sabar Di DriveThru McD

Kata orang, jika kita mahu lihat perangai sebenar seseorang itu, kita boleh lihat cara dia melayan pekerja restoran atau staf kedai. Daripada situ, adab seseorang itu boleh dinilai secara kasar.

Baru-baru ini, tular sebuah video yang memperlihatkan seorang lelaki menengking pekerja McDonald’s ketika drive-thru. Difahamkan, lelaki ini merakam dirinya sendiri ketika membeli makanan.

Tiba-tiba tengking?

Pada mulanya, semuanya nampak baik dan normal sahaja ketika lelaki ini membuat pesanan makanan. Namun, dia secara tiba-tiba menengking pekerja McDonald’s tersebut gara-gara kurang mendengari apa yang dipesannya.

Malah jika dilihat daripada video tersebut, pekerja McDonald’s tersebut dilihat berkata-kata dengan nada yang sopan dan tidak meninggikan suara.

Ditengking sekali lagi

Ketika membuat pembayaran, lelaki ini turut menegur pekerja tersebut agar melayan pelanggan dengan elok. Disebabkan menunggu baki wang sedikit lama, lelaki ini sekali lagi menengking pekerja tersebut.

“Cepat la! Terhegeh-hegeh!”, tengking lelaki ini kepada pekerja itu.

Difahamkan, video ini pada mulanya dimuat naik individu itu di akaun TikTok, namun dipadam selepas menerima kecaman yang banyak.

VIDEO:

Bekas pekerja dedah situasi

Video ini mendapat reaksi warganet yang kurang senang dengan lelaki tersebut. Menurut seorang bekas pekerja McDonald’s, kadang kala pekerja di situ bukan sahaja perlu mendengar pesanan pelanggan, malah perlu berkomunikasi dengan pelanggan yang membuat bayaran juga.

B 1

Sehingga kini, masih tiada video permohonan maaf atau penjelasan sebenar daripada individu tersebut.

Akaun media sosial di Facebook dan Tiktok telah diprivasikan.

Sumber : LobakMerah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *