Nurul Zahid Luahkan Perasaannya Yang Tarik Perhatian Ramai Setelah Bapanya Bebas Daripada Tuduhan Kes Rasuah

Hajah.Nurul Hidayah Ahmad Zahid luah syukur berhubung keputusan Mahkamah Tinggi ke atas bapanya yang didakwa terlibat dengan 40 pertuduhan kes.rasuah.

Kelegaan itu diluahkan oleh.nya sendiri menerusi satu hantaran di Inst4 St0ry sebentar tadi.

Mahkamah Tinggi bebaskan Zahid Hamidi

Untuk makluman, hari ini Mahkamah.Tinggi melepas.kan dan membebaskan Datuk.Seri Ahmad Zahid Hamidi dari pada 40 pertuduhan rasuah berhubung sistem Visa Luar Negara (VLN).

Keputusan itu di.bacakan Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohd Yazid Mustafa selepas pihak pendakwaan gagal membuktikan prima.facie terhadap semua pertuduhan di akhir kes pendakwaan itu.

Luahan Hajah Nurul Hidayah Ahmad Zahid

Ter.dahulu, Presiden.Umn0 yang hadir be.rbaju Melayu putih krim dan berseluar hitam itu tiba di mahkamah kira-kira 8.45 pagi dengan ditemani isterinya.

Sekumpulan penyokongnya turut hadir di perkarangan luar Kompleks Mahkamah Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah sebagai tanda solidariti terhadap beliau.

Turut kelihatan Timbalan Presiden, Datuk Seri Mohamad Hasan dan Ahli Parlimen Lenggong, Datuk Seri Shamsul Anuar Nasarah hadir memberikan sokongan.

Sebelum ini, Ahmad Zahid, 69, berdepan 33 pertuduhan menerima suapan berjumlah SG$13.56 juta daripada Ultra Kirana Sdn Bhd (UKSB) untuk dirinya selaku Menteri Dalam Negeri ketika itu, bagi melanjutkan kontrak syarikat berkenaan sebagai pengendali Pusat Sehenti (OSC) di China dan VLN.

Suapan itu juga bagi mengekal kan kontrak perjanjian untuk membeka lkan sistem bersepadu VLN kepada syarikat sama, oleh Kementerian Dalam Negeri.

SUMBER:Nurul Zahid/HM

Apa Pen dapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PER HATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggung jawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah kisah lain yang menarik dan menghibur kan di bawah ini yang dikongsi kan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *