Open House Di Dataran Merdeka, Netizen Kesal Tengok Suasana Dan Persoal Penganjur

Bersedekah adalah satu amalan mulia. Terdapat banyak cara untuk ber sedekah salah satunya ialah dengan memberi makan kepada keluarga, sanak saudara atau siapa sahaja. Sudah menjadi satu tradisi di Malaysia tatkala tiba pada hari perayaan akan mengadakan rumah terbuka.

Terhidang pelbagai jenis juadah, namun intipati paling penting kita ketika rumah terbuka ialah mengeratkan kembali silaturahim sesama saudara.

Berbaki beberapa hari sahaja lagi Syawal akan bertemu penghujung nya, namun dapat kita lihat masih ramai individu di luar sana membuat majlis rumah terbuka bagi mengeratkan lagi silaturrahim sesama kenalan terdekat.

Tetamu ‘open house’ berebut KFC

Tidak melepaskan peluang itu, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) juga telah mengadakan majlis rumah ter buka sempena Aidilfitri pada Sabtu.

Dengan kehadiran pengunjung yang tidak terkawal, bagaimanapun majlis itu menjadi buah mulut orang ramai susulan tular beberapa video menyaksi kan suasana sekitar majlis.

Antara yang menjadi perhatian adalah menerusi hantaran Ijam di laman Tkt0k, yang menyaksikan berlakunya perebutan KFC yang disediakan oleh penganjur untuk diagih kan kepada tetamu yang datang.

Pengurusan yang sepatutnya boleh berjalan lancar, malah terjadi sebaliknya pula apabila orang ramai berebut dan bersesak demi mendapatkan sekotak KFC.

“Kesian rakyat Malaysia ni”

Menjengah ke ruangan komen, mereka akui sedih melihat situasi itu.

“Yang mana mampu beli tu, tak payah ambil”, “KFC punya pasal, hilang SOP”

“Kenapa lah tak suruh beratur”

Namun, sebahagiannya pula menegur penganjur program kerana membiar kan kejadian itu tanpa dikawal.

SUMBER:hizamsanordinViaRedaksi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk me mantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *