Pegawai Polis Yg Kena Tindakan Sbb Live Tiktok Beri Komen Ini Selepas Video Itu Tular

K0rang semua mesti tahu kan, baru-baru ini seorang pegawai p0lis wanita te1ah dikec4m tervk oleh netlzen se1epas dia membuat T1kT0k live ket!ka me1akukan serbuuan di pusat hlburan.

Live ter.sebut dikatakan te1ah mend4pat t0nt0nan lebih dari 1.2K 0rang bagaim4napun vldeo yang sempat dirak4mkan itu te1ah tu1ar dan membvatkan ramai netlzen mempers0alkan etika pekerjaannya seb4gai seorang pegawai p0lis. Lagi-lagi masa teng4h membuat tugasan.

Ek0ran ini, pegawai po0lis dari Jabatan Narkotik Bukit Aman dikatakan te1ah memberikan resp0nnya terh4dap kec4man orang ramai.

Seorang pegawai polis wanita daripada Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Bukit Aman yang membuat rakaman video secara langsung menerusi aplikasi TikTok ketika operasi di sebuah pusat hiburan kini dipindahkan ke jabatan lain.

Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Razarudin Husain ketika dihubungi Bernama, pagi ini, mengesahkan perkara berkenaan dan memaklumkan pegawai polis wanita itu akan berpindah ke Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Johor.

Pada Isnin lepas, Pengarah JSJN Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay menyifatkan tindakan pegawai polis berkenaan menerusi akaun TikTok miliknya bersifat peribadi dan hanya bertujuan untuk mempromosikan akaun TikToknya.

Pegawai Itu Beri Komen Kenapa Harus Dia Kena Tindakan

Penje1asan ter.sebut dimuat nalk oleh Facebook Kaki Viral Ter.kini yang te1ah k0ngsikan per.bualan didkwa dari Te1egram di mana pegawai wanita ini te1ah mengam bil masa untuk mnjawab beberapa pers0alan netlzen.

Da1am penje1asan ter.sebut, wanita ini meneg4skan yang dia tak bersa1ah serta turut membuat perb4ndingan rancangan TV seperti 999 yang turut menvnjukkan k1ip serbuan p0lis yang d!buat.

Menerusi satu video di dalam telegram Edisi Siasat pula Pegawai tersebut sebenarnya membuat Live ketika serbuan telah pun selesai dan bukan ketika serbuan.

Sumber : LobakMerah / Harian Metro / Telegram Edisi Siasat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *