Pengurus Azmi Caliph Busker Beritahu Apa Doktor Cakap Pada Azmi Tentang Keadaan Bayi Sebelum Meningal

Pengurus Azmi Saat, Syah Rahman memaklumkan doktor mengesyaki terdapat sedikit masalah pada bahagian otak, Khairul Afnan.

Menurut Syah, Azmi memberitahu Afnan memerlukan alat bantuan pernafasan malam tadi.

“Doktor mengesyaki bahagian otak Afnan ada masalah sebab dia tidak bergerak, jadi perlu buat ujian MRI bagi memeriksa otaknya dan punca sebenar.

“Tapi puncanya, Azmi akan memberikan kenyataan sendiri. Sekarang ini dia memohon berikan dia masa, dan apabila ada kelapangan nanti dia sendiri akan memberikan kenyataan.” jelasnya

Syah juga mengesahkan Khairul Afnan menghembuskan nafas terakhirnya di pangkuan isteri Azmi, Nazira Muhammad, 35, pada jam 1.19 petang tadi, di sebuah pusat perubatan, di sini.

“Selepas alat bantuan pernafasan dibuka, Azmi dan isteri diberi peluang untuk meriba anaknya sehingga Afnan menghembuskan nafasnya yang terakhir. Kemudian, pada 1.19 tadi Afnan meninggal dunia,” katanya.

Selepas 10 tahun menantikan cahaya mata, penyanyi, Azmi Saat, 34, yang dikurniakan Khairul Afnan pada 27 September lalu, diuji apabila bayi lelaki mereka meninggal dunia.

Terdahulu, Azmi turut memaklumkan mengenai pemergiannya anaknya menerusi Instagram.

“Allah lebih menyayanginya. Afnan tunggu kami di syurga ya,” tulisnya.

Sebelum ini, Azmi dan isterinya ada meluahkan perasaan gembira dengan kelahiran Afnan kerana sudah 10 tahun menanti untuk memiliki cahaya mata sendiri.

Nazira melahirkan cahaya mata pertama mereka menerusi kaedah pembedahan di sebuah pusat perubatan, pagi kelmarin. Khairul Afnan dilahirkan dengan berat 3.3 kilogram.

Azmi dan Nazira mendirikan rumah tangga pada 2011.

Sumber : GEMPAK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *