Penjual Aiskrim Warga Asing Yang Dikatakan Buat Benda Tidak Senonoh Dengan Budak Bawah Umur Tampil Ceritakan Apa Yang Sebenarnya Terjadi, Pihak Berkuasa Juga Beri Penjelasan

SEBERANG PERAI – Peniaga aiskrlm warga Pakistan yang dipvkul selepas dldkwa mengganggv seorang remaja perempuan di Taman Seri Indah, Kepala Batas di sini pada Jumaat lalu membuat lap0ran polis semalam.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd. Noor berkata, lelaki bervsia 24 tahun itu yang juga svspek kess cvbaan mencabvl tersebut mendakwa dia telah didatangi oleh seorang lelaki selepas selesai menjual aiskrim kepada seorang kanak-kanak di hadapan sebuah rumah.

“Menurut mngsa, lelaki itu telah memberhentikan kereta dan meminta wang daripadanya sebelum menampr dan menendng motoslkal mngsa selepas dia memberitahu tiada wang.

“Svspek meminta telefon bimbit mngsa dan dia telah mengambil kayu di dalam kereta sebelum memvkulnya beberapa kali,” kata Noorzainy kepada pemberita hari ini.

Tambah Noorzainy, svspek kemudiannya telah menghvbungi seorang rakannya sebelum lelaki itu datang sambil membawa sebatang besl, namvn dia hanya menendang mangsa beberapa kali.

“Selepas itu datang pula seorang wanita dan mengetvk kepala mngsa, namun orang awam yang menyedari kejadlan itu telah menegcr perbuatan tersebut sambil menyurvh mereka membuat lap0ran polis.

“Aklbat kejadlan itu, mngsa dihantar ke H0spita Kepala Batas, namun tlada kecdera4n serlus ,” katanya.

Menurut Noorzainy lagi, siasatan polis ke atas lelaki Pakistan itu mendapati dia mendkwa pertama kali pergi berniaga aiskrim di kawasan itu pada Jumaat lalu dan tidak pernah pergi ke kawasan tersebut sebelum ini.

Semalam dilap0rkan seorang penlaga aiskrim warga Pakistan ditahan polis selepas didkwa mengganggv seorang remaja perempuan bervsia 14 tahun ketika berniaga dengan motosikal pada Khamis lalu.

Lelaki itu didkwa memegang bahv mngsa dan memegang tangannya sebelum mahu mencivm remaja itu ketika dia bersama adiknya membeli aiskrim di hadapan rumah.

Sumber : KosmoOnline/OM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *