Tan Sri Muhyiddin Yassin Umumkan Telah Letak Jawatan Perdana Menteri Tapi Ini Titah Agong (Video)

Teka teki semua terjawab hari ini selepas dari pagi semua menunggu adakah  Perdana Menteri Malaysia Tan Sri Muhyiddin Yassin akan meletakkan jawatan atau tidak.

Selepas gagal menarik kerjasama parti-parti pembangkang untuk bersama dengan kerajaan Perikatan Nasional (PN), Tan Sri Muhyiddin Yassin disahkan akan mempersembah surat meletak jawatan sebagai Perdana Menteri kepada Yang di-Pertuan Agong

Hari ini di dalam perutusan khas, Perdana Menteri Muhyiddin Yassin mengesahkan bahawa YDP Agong telah menerima perletakkan jawatan beliau sebagai Perdana Menteri.

Tan Sri Muhyiddin Yassin mengharapkan kerajaan baru dapat meneruskan usaha untuk kebajikan rakyat terutama waktu covid19 ini.

Tan Sri Muhyiddin Jalankan Tugas Sebagai ‘Caretaker’ Perdana Menteri – Istana Negara

YDP Agong, Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah menerima perletakan jawatan ahli kabinet dan seluruh Jemaah Menteri berkuat kuasa hari ini.

Dalam perutusan khas Istana Negara, baginda berkenan melantik Tan Sri Mahiaddin sebagai caretaker Perdana Menteri sehingga Perdana Menteri baharu dilantik.

“Pada sesi menghadap YAB Perdana Menteri, yang berlangsung selama 30 minit bermula dari jam 12.30 tengah hari, Seri Paduka Baginda telah berkenan menerima surat peletakan jawatan YAB Tan Sri Mahiaddin bin Md. Yasin sebagai Perdana Menteri dan jawatan seluruh Jemaah Menteri dengan serta-merta berkuat kuasa pada hari ini,” tulis kenyataan tersebut.

Kenyataan Rasmi Dari Istana Negara

Pada Hemat Agong, PRU15 Bukan Satu Pilihan Terbaik Atas Faktor Kemaslahatan & Keselamatan Rakyat

Seri Paduka Baginda YDP Agong, Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berpendapat Pilihanraya Umum Ke-15 bukan pilihan terbaik pada saat ini demi kemaslahatan rakyat.

Hal ini susulan 484 kawasan daripada 613 kawasan Dewan Undangan Negeri adalah merupakan zon merah COVID-19 manakala fasiliti kesihatan negara berada pada tahap mengkhuatirkan.

Video Penuh Perutusan Khas Perdana Menteri Letak Jawatan

Sumber : Bernama via Siakap Keli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *