PM Pamerkan Satu Perkara Yang Ramai Tidak Tahu Tentang Dirinya, Kongsi Nukilan Khas Buat Isterinya

Di sebalik kejayaan seo.rang lelaki, ber.diri seorang wanita di belak.angnya.Begitu juga dengan Perd.ana Menteri negara yang kesembilan, Datuk Seri Is.mail Sabri Yaakob yang kelihatan begitu menghargai isterinya, Datin Seri Mu.haini Zainal Abidin.

Beliau pad.a pagi Ahad berkongsi satu nuk.ilan khas buat ‘keka.sih hatinya’ itu menerusi laman Instagram sehi.ngga ia mencuri perhatian rakyat Malaysia.

“Isteri saya orang yang sentiasa ada di sisi saya sejak ber.kawan dengannya ketika saya berumur 19 tahun.

“Saya menyertai po.litik pada tahun 1986, pada umur 26 tah.un dan waktu tu kami baru saja mendirikan rumah tangga,” imbas Ismail Sabri.

Jelas beliau, ister.inya merupakan in.ividu yang tidak gemar menjadi perhatian ramai dan jarang membuat kem.unculan di khalayak ramai.

Dalam posting sama, Ismail Sabri turut menitipkan ucap.an terima kasih buat isterinya yang sentiasa berada di sisi sejak dulu hingga kini.

“Nani adalah seorang yang sangat simple dan sentiasa tak mahu berada di bawah spotlight, sebab tu jarang sangat nampak dia.

“Thank you Ni, sebab sentiasa ada di sisi Sabri. Darip.ada Sa.bri tak ada apa-apa sehinggalah ke hari ni. Susah senang bersama,” tulis beliau.

Di ruangan komen, ramai netizen turut meniti.pkan uca.pan dan doa buat pasangan itu.

Untuk rekod, Ismail Sabri secara rasmi diangkat men.jadi perdana ment.eri pada Sabtu selepas mengangkat sumpah jawatan di hadapan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.

Beliau yang juga merupakan Naib Presiden Umno menerima per.kenan Agong untuk dilantik mengisi jawatan itu selepas memperoleh 114 sokongan majoriti daripada Ahli Parlimen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *