Ramai Kesian Bila Dgr Remaja Terpaksa CuriTabung Masjid Sbb Nk Beli Ubat AtokSakit, Sekali Jiran Jiran Terdekat Dedahkan Perkara Sebenar

Seorang remaja lelaki yang videonya tular gara gara dimandikan seperti `jena.zah’ oleh pengurusan sebuah masjid, dipen.jara 10 hari dan didenda RM4,000 oleh Mahkamah Majistret di sini hari ini kerana cuba mencu.ri tabung masjid berkenaan.

Majistret Nik Mohd. Fadli Nik Azlan menjatuhkan huku.man itu ter hadap Daniel Iskandar, 19, selepas tertuduh mengaku bersalah atas pertuduhan yang dikenakan terhadapnya.

Sebelum huku.man dijatuhkan, mahka.mah turut menegur perbuatannya dan menasihati remaja tersebut supaya insaf dan menjadikannya sebagai pengajaran.

“Tahu apa salah awak? Duit orang bagi (dalam tabung) untuk masyarakat dan pembangunan masjid. Awak curi dan letak dalam bilik jena.zah pula.

Harap benda ini jadi pengajaran dan kesedaran pada awak,” kata majistret itu.

Mahkamah turut memerintahkan huku.man pen.jara 10 hari itu bermula dari tarikh tertuduh ditang.kap pada Ahad lalu.

Sekiranya tertuduh gagal membayar jumlah denda tersebut dia boleh dipenjara selama lima bulan.

Mengikut pertuduhan, Daniel didakwa cuba melakukan cu.ri tabung kepunyaan Masjid Al Islahiah dengan mengheret dan menyorokkan tabung itu di dalam bilik mandi jena.zah.

Kesalahan itu dilakukan Masjid Al Islahiah di Kilometer 28 Kuang, Rawang di sini pukul 11.58 malam pada 8 Januari lalu.

Curii Sebab Nak Beli Ubat Atok Tapi Akhirnya Semua Kant0i

Tular di media sosial dimana kebanyakkannya menghentam imam dan ajk masjid kerana bertindak memalukan remaja tersebut.

Ini semua terjadi kerana netizen mendapat berita bahawa remaja itu terpaksa buat demikian kerana tiada wang untuk membeli ubat atoknya.

Tetapi semua terbongkar apabila jiran dan kenalan remaja dan keluarga dia dedahkan cerita sebenar.

Ini termasuk Uncle Kentang apabila ada yg meminta bantuan beliau tetapi ditolak kerana apa sebenar yg terjadi pada remaja itu.

Uncle Kentang Pun Tak Boleh Bantu Kerana Perangai Sebenar Remaja Itu

Peguam mahu bantu remaja curi tabung masjid buat rayuan huku.man

Sebuah firma guaman di Sentul, Kuala Lumpur mahu membantu seorang remaja lelaki yang dihu.kum penjara 10 hari dan didenda RM4,000 kerana mencu.ri tabung di sebuah masjid untuk membuat rayuan terhadap huku.man itu di mah.kamah

Peguam, Mohd. Khairul Azam Abdul Aziz berkata, sekiranya dipersetujui ahli keluarga remaja itu, beliau mahu meminta mahkamah membuat semakan terhadap keputusan berkenaan kerana daripada segi undang-undang untuk pesalah muda dan pesalah kali pertama boleh dikenakan bon berkelakuan baik.

“Dia boleh buat rayuan terhadap huku.man. Berkenaan ada pihak mahu membayarkan denda itu tiada masalah, cuma untuk pesalah kali pertama, pesalah muda dia boleh dapat bon untuk kelakuan baik.

“Jika boleh kita minta mahkamah “review” balik huku.man itu. Bagaimanapun saya perlu dapatkan keluarganya terlebih dahulu untuk dapatkan lantikan, arahan dan persetujuan,” katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Kredit: Utusan Online / K! Online

Artikel: AwatttSyeikhh Network

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *