Allahu Sedihnya, Kerana Terlalu Rindukan Ayahnya Ini Yang Anak Sulung Arwh Laskar Kanan Mohd. Rizal Buseri Lakukan Untuk Lepas Rindu

Anak sulung Laskar Kanan Mohd. Rizal Buseri, 31, yang meninggal dunia selepas dilanggar pemandu lalok di Taman Pelangi di sini kelmarin merindui belaian bapanya.

Kehilangan Mohd. Rizal dalam nahas itu memberi kesan mendalam kepada anak sulungnya, Nur Amani Raudah, 5, apabila kanak-kanak tersebut kerap memeluk baju bapanya sebelum tidur.

Perkara itu dimaklumkan oleh ibu saudara Mohd. Rizal, Nor Farhana Amir, 36, yang memberitahu, tiga anak mang-sa mula mencari bapa mereka sejak malam kelmarin.

“Paling terkesan dengan kehilangan ini ialah anak sulungnya (Nur Amani).

“Dia kerap menangis dan cakap dia merindui bapanya, semasa tidur pun dia memeluk baju bapanya,” katanya ketika dihubungi Kosmo! di sini semalam.

Dalam kejadian pada pukul 8.30 pagi itu, Mohd. Rizal yang juga anggota Tentera Laut Diraja Malaysia ma-ut selepas keretanya dilang-gar Perodua Myvi di persimpangan lampu isyarat di Jalan Johor Bahru-Kota Tinggi.

Arwh Mohd. Rizal meninggalkan isteri, Nurul Asyiken Amir dan tiga anak berusia lima tahun hingga sembilan bulan.

Usaha Kosmo! untuk menemu bual isteri arwah gagal apabila dia belum bersedia untuk dihubungi kerana masih bersedih dengan pemergian suami tercinta.

Dalam pada itu, Nor Farhana memberitahu, mereka sekeluarga menggesa pihak berkuasa supaya menjalankan siasatan terperinci agar pesalah kes itu dikenakan huku-man se­timpal atas kecu-aian sehingga menyebabkan nya-wa adik ipar­nya melayang.

“Nasib tiga anak dan isteri perlu­ dibela,” kata Nor Farhana.

Sumber : Kosmo Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *