Roti Canai Terbang Mendarat Atas Muka Pelanggan. Apa Terjadi Selepas Itu Buat Pelanggan Lain Pun Roti Jatuh Kat Muka

Hidangan roti canai memang mudah didapati tak kira pagi, siang atau malam. Bukan sahaja ringkas, malah roti canai juga sudah jadi menu pilihan ramai rakyat Malaysia kerana rasanya yang sedap dan mengenyangkan.

Roti canai juga menjadi alternatif yang baik bagi kebanyakan pelanggan di restoran ketika mereka sudah bosan makan nasi.

Mungkin tak banyak kedai yang buat, namun pengalaman makan roti canai boleh jadi unik bila adanya pertunjukan roti canai terbang oleh penebar yang handal.

Namun, persembahan roti canai ini boleh bertukar menjadi peristiwa yang melucukan tanpa disangka-sangka.

Seperti yang tular di TikTok baru-baru ini, roti canai yang dilemparkan oleh penebar roti jatuh tepat ke muka salah seorang pelanggan yang sedang makan di situ.

Keadaan melucukan tersebut membuatkan pelanggan yang ada ketika itu ketawa terbahak-bahak termasuklah ‘mangsa’ roti canai terbang itu.

Siapa sangka bakal dapat ‘hadiah istimewa’ dari restoran itu?

Penebar Roti Canai

Insiden melucukan ini berlaku di Roti Terbang Mezan Kampung 6 iaitu sebuah restoran roti canai terbang yang cukup popular di Melaka.

Rupanya Si Penebar Roti Canai Terbang Tu..

Dalam video susulan yang dimuat naik kemudiannya, pelanggan tersebut didapati mendapat wang saguhati daripada si penebar roti canai.

VIDEO:

Menerusi hantaran tersebut, barulah tahu rupanya lelaki pemurah itu adalah pemilik restoran popular tersebut.

Sementara itu, pemilik restoran roti canai terbang ini juga akui pelanggan tersebut sangat sporting dan sempat menari kegembiraan bila dihadiahkan dengan wang tunai. Bertuah dia malam tu!

Penebar Roti Canai

Nak Jugak Roti Canai Dekat Muka

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut terhibur dengan situasi yang melucukan ini.

Ada juga yang sempat berseloroh dan meminta untuk dihidangkan dengan roti canai terbang di muka bila mereka berkunjung ke restoran itu nanti.

Penebar Roti Canai

Kalau dapat pelanggan dan pemilik restoran yang kelakar dan sporting begini memang best.

Kita nak makan pun boleh terhibur sama. Pernahkah anda lihat sendiri persembahan roti canai terbang yang melucukan berdekatan dengan kawasan anda? Jom kongsikannya bersama kami!

Sumber : TikTok @rotiterbangmezan via Daily Makan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *