Rumah Yg Mereka Beli Usia 50Tahun Dan Mereka Jumpa Satu Peti Besi Lama. Disaat Mereka Buka Pintu Besi Ini Yg Mereka Jumpa

Memiliki kediaman peribadi sama ada besar atau kecil merupakan impian setiap individu. Bagaimanapun, bukan mudah untuk memiliki rumah tambahan pula kos sara hidup semakin tinggi yang menuntut kita bekerja keras.

Lazimnya, rumah yang dijual jauh lebih murah berbanding harga pasaran menjadi pilihan pembeli. Namun, korang perlu tahu kebanyakan yang ditawarkan harga rendah itu berkemungkinan mempunyai banyak m.asalah.

Beli Rumah Terjumpa Kotak

Sepasang suami isteri yang baru kahwin gembira bila dapat beli rumah dengan harga murah. Ketika mereka hendak mula buat ubah suai rumah, terjumpa kotak p.elik bawah lantai.

Bagi sebuah rumah yang baru di beli dari orang lain, pasti dalam rumah tersebut ada barang yang di tinggalkan oleh tuan rumah sebelumnya.

Begitu juga dengan sepasang suami isteri ini yang telah membuat keputusan untuk membeli sebuah rumah yang mana rumah itu sudah di diami lebih dari 50 tahun yang lalu.

Itu bermaksud rumah yang di beli adalah sebuah rumah dari sejak dahulu lagi.

Pasangan suami isteri itu telah masuk ke dalam rumah baru mereka dan mula meninjau-ninjau kawasan yang ada.

Mereka agak terkejut dengan terjumpanya satu nota kecil di rumah itu di mana ada satu rahsia yang di tulis padanya.

Ada Sesuatu Di Bawah Lantai

Dalam nota itu ia tertulis ada sesuatu berharga bawah lantai ini. Pasangan itu tidak teragak-agak untuk memecahkan lantai tersebut untuk mengetahui apakah benar ada sesuatu di bawahnya.

Alangkah terkejut bahawa mereka terjumpa peti besi di bawah lantai itu. Apabila di buka, kejutan mereka makin bertambah apabila terjumpa sejumlah wang, air buatan sendiri lebih bertahun-tahun serta ada buku dan sekeping gambar lelaki m.isteri di dalamnya.

Wang yang penuh dengan not 50 Dollar itu kesemuanya berjumlah hingga 50 ribu Dollar. Kotak itu juga mempunyai sekeping gambar pokok di mana belakangnya tertulis Where one tree becomes three.

Ada Peta Yang Bertanda

Turut ada dalam kotak itu adalah satu peta yang bertanda, kad bingo yang sudah di bulat nombor tertentu seolah-olah memberi petunjuk pada harta yang lain pula.

Buku yang ada juga di muka surat 14 ada di gariskan satu ayat. Gambar lelaki m.isteri yang ada itu di belakangnya tertulis Alan, saya memiliki buku yang harus anda baca, Temanmu, Kingson.

Menurut kedua-dua suami isteri itu ,mereka mahu agar kesemua barang itu di berikan kepada tuannya semula. Pasti Alan di luar sana masih ada dan jika dia di jumpai, semua barang itu menjadi hak miliknya.

Kredit : KMO

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *