Safiey Ilias Ingin Masuk Pusat Rehabilitasi Minta Doa Orang Ramai, Dia Dedahkan Kenapa Kali ini Dia Ingin Berubah Terus

“Kalau tak masuk pusat r3habilitasi di bimbangi saya akan buat perkara di luar jangkaan iaitu bvnvh diri.”

Demikian kata usahawan k0ntroversi Safiey Ilias, 26, atau nama sebenarnya Mohd Saifuddin Ilias apabila dia dinasihati untuk menjalani rawatan sakit m3ntal dialami di pusat rehabilitasi selama tiga hingga enam bulan.

Safiey berkata, tahap kesihatan m3ntal dialami semakin kronik dan membimbangkan doktor yang merawatnya selama ini.

“Insya-Allah minggu depan saya dah kena masuk pusat r3habilitasi. Perkara ini dicadang dan dinasihatkan oleh doktor psikiatri, Dr Rafidah yang merawat saya sejak 2015 lagi. Katanya, ia bagus demi masa depan saya.

“Insya-Allah minggu depan saya dah kena masuk pusat rehabilitasi. Perkara ini dicadang dan dinasihatkan oleh doktor psikiatri, Dr Rafidah yang merawat saya sejak 2015 lagi. Katanya, ia bagus demi masa depan saya.

“Jika terus dibiarkan, dia risau saya ambil d4d4h pula dan r0sak kan diri dengan bermacam-macam lagi. Jadi, baik bertindak sekarang sebelum menjadi lebih parah. Dia beritahu saya juga, di tempat itu sudah ramai yang sembuh,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Safiey, sepanjang ketiadaan dirinya, segala urusan perniagaan diserahkan sementara pada bapa dan adiknya.

“Saya akan menyerahkan urusan perniagaan kepada adik dan ayah sementara saya dalam proses berehat dan dirawat. Doakan saya. Maafkan saya jika sudah mengecewakan ramai orang.

“Berilah saya peluang selepas saya berjaya memulihkan jiwa dan raga saya. Kepada mak dan ayah, ampunkan saya. Saya banyak kecewakan ayah. Berikan saya peluang terakhir tebus salah. Ampunkan aku ya Allah,” katanya.

SUMBER:HMETR0

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan ber tanggungjawab langsung ke atas k0men-kom3n yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pasti kan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda di sini. Pihak kami juga tidak mam pu untuk memantau kesemua k0men yang di tulis disini. Segala komen adalah hak dan tang gung jawab anda.

Semen tara itu, anda bo leh baca juga kisah kisah lain yang menarik dan menghibur kan di bawah ini yang dik0ngsi kan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *