Aksi Luar Jangkaan Kanak-kanak Ini Lintas Jalan Buat Perakam Dan Orang Ramai Cemas

Tind4kan seorang kanak-kanak yang sedang m3nunggang basikal mellntas jalan secara melulu ny4ris menyebabkan k3m4langan dengan sebuah kenderaan.

Ak.si bahay4 k4nak-kanak tersebut telah di.rakam oleh kamera papan pem.uka sebuah kenderaan sebelum ia dimuat naik di laman Facebook Dashcam Onwer Malaysia.

Menerusi rakaman berdurasi 16 saat itu, kelihatan se.buah basikal yang sedang ditunggang seorang kanak-kanak berbaju kuning secara melulu melintas jalan.

Aksi tersebut bagaim.anapun tidak menyebabkan sebarang kmalangan kerana ketika itu kenderaan perakam dipandu dalam keadaan perlahan serta jalan raya agak lengang.

Difahamkan kejadian itu dirakam di sebuah kawasan di Kota Tinggi, Johor pada Ahad lalu.

Susulan perkongsian itu, rata-rata netizen telah meninggalkan pelbagai reaksi di ruangan komen yang menasihatkan remaja terbabit supaya berhati-hati ketika melintas jalan.

“Umur adik masih panjang, nasib baik kereta itu perlahan, cuba bayangkan kalau kereta itu laju, mungkin adik kini berada di hospital atau kubur,”tulis Lutpi Omar.

Turut meninggalkan komen adalah seorang lagi pengguna dikenali sebagai Siti Dewi.

“Ibu bapa perlu pantau anak mereka, bila terjadi kemalangan mulalah salahkan orang lain, sedangkan salah anak mereka.

“Pengguna dashcam juga amat perlu ketika ini supaya ia menjadi bukti apabila berlaku kes kemlangan,” ujarnya.

VIDEO

SUMBER:K! ONLINE

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *