Selepas Bertelingkah Dengan Bekas Suami Dr Che Hafiz Dan Bakal Isterinya, Lufya Omar Tampil Bersuara Lagi Kali Ini Pasti Buat Mereka Terdiam Terus

Pelak0n dan penyanyi, Lufya Omar tampil bersuara setelah bekas suaminya, Dr Che Muhammad Hafiz yang mendakwa Lufya telah memberikan kenyataan palsv berunsur fitn4h berkaitan nafkah anak.

Tiada Keperluan Berbalah Di M3di4 S0si4l

Menerusi Inst4.St0ries, Lufya menyatakan bahawa dia tiada keperluan untuk berbalah di media sosial setelah mendapat nasihat daripada peguamnya.

‘Setelah mendapatkan nasihat dari peguam. Lufya tiada perlu berbalah di media sosial. Gunakan saluran yang betul bagi mendapatkan kebenaran. Dia tau sama ada dia bertanggungjawab atau tidak.’-Tulis Lufya.

Saya Lebih Mengenali Siapa Diri Dia

Dr Che Hafiz menerusi hantaran di Inst4.gram mendakwa dia menjadi m4ngsa fitn4h.

‘Saya lebih mengenali siapa diri dia. Tidak perlu untuk saya terasa atau berasa marah kepada netizen yang memberi reaksi seakan akan membenci dan tidak menyokong kepada belah pihak saya seperti isu soal nafkah anak.’-Tulis Hafiz.

Hantaran di dimuatnaik oleh Hafiz di Inst4.gram itu turut dik0ngsi oleh bakal isterinya, Julia Farhana yang turun melampirkan lap0ran p0lis serta tangkap layar bersama seseorang individu yang didakwa Lufya.

Bakal Isteri Dr Che Hafiz Tampil Bersuara Dakwa Dirinya Difitn4h Teruk Oleh Lufya Dan Ceritakan Perkara Yang Betul

Selepas Dr Che Hafiz mendakwa menjadi m4ngsa fitn4h bekas isterinya, pelakon Julia Farhana yang juga tunang kepada Che Hafiz terpaksa didakwa turut menjadi m4ngsa fitn4h Lufya Omar.

Memetik mSt4r0nline, Julia berkata dia terpaksa membuat laporan p0lis dipercayai terhadap Lufya bagi mempertahankan dirinya.

“Kenapa bila dah dekat tarikh perkahwinan baru terjadi semua ini? Saya buat laporan polis kerana sahabat dan rakan kongsi perniagaan saya diganggu dengan gambar gambar saya di tempat awam berserta pelbagai fitnah.

“Fitnah besar (berbukti) bahawa saya melakukan sesuatu yang salah di sisi undang-undang. Itu tujuan laporan p0lis dibuat,” katanya.

Julia berkata, dia pernah cuba untuk berbincang dengan Lufya namun perbincangan itu tidak berakhir dengan baik sehinggakan dia difitnah dengan tuduhan tidak berasas.

“Berkali-kali bakal suami nasihatkan supaya jangan berhubung dengannya. Saya degil. Saya respon sebab apa? Sebab nak hormati dia dan buka peluang untuknya berbincang dengan saya sekiranya diperlukan.

“Lagipun saya tiada masalah kalau nak berbincang, bagaimanapun saya dihina. Tunang saya terima fitnah dan hinaan tentang saya. Namun saya masih kata tidak mengapa. Mungkin dia salah faham. Sekarang, secara umum?,” katanya.

Dalam posting tersebut, Julia berkata menerima kisah masa lalu bakal suaminya dan niatnya hanya mahu berbaik dengan Lufya namun tidak sangka dibalas sebegini.

SUMBER:MURAI

Apa Pen dapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PER HATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggung jawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk me mantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggung jawab anda.

Se mentara itu, anda boleh baca juga kisah kisah lain yang menarik dan menghibur kan di bawah ini yang dik0ngsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *