Tampil Berhijab Di Pertunjukan Fesyen, Nasha Aziz Terima Pujian Dan Dia Terus Terima Pinangan

Kemunculan pelak0n Nasha Aziz di pertunjukan fesyen Munaw.wareen telah memberi aura luar biasa pada pengunjung yang hadir.

Nasha sebagai m0del untuk jenama itu tampil menggayakan rekaan jubah khas r0na hijau zamrud bertatahkan jemeki sebagai perincian pada bvsana.

Tampil berhijab

Ketika ditemui 0h.Bulan, aktres berumur 51 tahun ini menyatakan ini adalah kali pertama dirinya menjadi m0del muslimah sepanjang terlibat dalam bidang peragaan sejak 1989.

Kata Nasha atau nama sebenarnya Noraishah Abdul Aziz , dia bersyukur kerana masih mendapat kepercayaan untuk beraksi s0l0 di pentas yang gah.

Saya ber.syukur dengan rezeki yang Allah SWT bagi dan berterima kepada pihak Munawwareen terutamanya Datin Aliza Abu Bakar kerana memberi kepercayaan kepada saya.

Saya hanya melakukan tugas dengan sehabis baik apabila diberikan tanggungjawab. Apa sahaja rezeki yang datang, saya terima.

Bagi saya, dalam apa sahaja yang kita lakukan, buatlah sepenuh hati. Hargailah setiap momen, kreativiti, keindahan dan usaha masing masing.

Nasha berkata demikian ketika ditemui pada pertunjukan fesyen Munawwareen di H0otel Shangri-La Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Pertama Kali Berhijab Di ‘Fashion Show’, Nasha Aziz Terima Pinangan Munawwareen

Sempurnakan Hijrah Cinta

Semen.tara itu, pengasas jenama fesyen Muslimah Munawwareen iaitu Datin Aliza Abu Bakar berkata dia memilih pertunjukan fesyen Muslimah gilang  gemilang sebagai platf0rm untuk menyebarkan dakwah.

Sebenarnya semua orang boleh buat pertunjukan fesyen, tetapi untuk fesyen Muslimah sangat memberi makna besar untuk diri saya.

Saya tidak pandai ber.dakwah, jadi saya rasa dengan menghasilkan sebuah jenama Muslimah, ia sedikit sebanyak dapat menyalurkan dakwah itu sendiri dalam pemakaian seseorang.

Landasan syariah

Menurut Aliza, asas setiap rekaan Munawwareen adalah untuk memelihara aurat wanita dengan sempurna dan variasi pakaian jenama berkenaan direka dengan potongan longgar dengan pemilihan fabrik yang tidak menampak.kan bentuk badan pemakai.

Terdapat banyak pakaian Muslimah yang dipasarkan tetapi konsep ‘muslimah sejati’ itu tidak sepenuhnya dipraktikkan. Munawwareen mahu dikenali dengan identiti f3syen Islamik yang berusaha mengikuti landasan Syariah.

Sekarang kita dapat lihat lebih ramai wanita bijak bertesyen meskipun menutup aurat dengan sempurna. Jadi Munawwareen ingin menjadi sebahagian daripada gerakan fesyen Islamik yang sentiasa menampilkan rekaan rekaan segar serta mengikut arus semasa tapa mengetepikan kewajipan memelihara aurat.

Munawwareen turut melancarkan lagu rasmi jenama berjudul Munawwareen, ciptaan sepenuhnya Hafiz Hamidun dan didendang.kan penyanyi hebat, Ernie Zakri.

Sebanyak 21 rekaan dengan jumlah 36 pakaian dipentaskan dan kesemuanya akan dilancarkan secara berperingkat bermula Oktober 2022 sehingga Mac 2023.

Antara koleksi yang dipentas.kan telah mula dipasarkan dan boleh didapati di laman web rasmi di munawwareen atau Sh0pee Munawwareen HQ, dan juga pembelian di butik yang akan membuka pintu secara rasmi di Putrajaya pertengahan Okt0ber 2022.

SUMBER:0H.BULAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *