Terkejut Pekerja Suke TV Bila Ac Mizal Masuk Dan ‘Halau’ Semua Balik Rumah

MEMBUKA stesen televisyen dengan rangkaian media dan hiburan terbaharu di bawah jenama SUKE TV, Datuk Mizal Zaini atau AC Mizal, bagaikan membuka satu lembaran pilihan terbaharu buat penonton dan masyarakat negara ini.

Siapa sangka, impian besar ini berjaya direalisasikan oleh AC meski sebelum ini dia juga banyak menerima sindiran dan diperlekeh oleh banyak pihak termasuk rakan-rakan sendiri.

ac mizal

“Memang keadaan itu berlaku. Marah itu ada, tapi itu menjadikan saya lebih bersemangat sebenarnya. Sebelum saya mula SUKE TV ini, ketika itu, ia merupakan percubaan kali terakhir saya. Saya dah nak pulangkan lesen dah.

“Lesen itu sudah ada sebelum saya mula lagi dan kena bayar setiap tahun kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC).

“Terus-terang, ketika itu, saya dah tahap berserah betul-betul kepada Tuhan. Ingat lagi, Jun tahun lepas, saya dah betul-betul putus asa.

“Bila tak beroperasi, MCMC akan tarik balik lesen. Tetapi ternyata Allah itu Maha Mendengar akan rintihan-rintihan hamba-Nya, patut pulangkan lesen pada Jun, tetapi Allah gerakkan misi dan visi saya ini bermula April lalu,” katanya.

‘Halau’ Pekerja Mahu Semua Balik On Time, AC Mizal Dipuji Netizen

Pasti ada majikan di luar sana yang senang hati melihat para pekerja mereka melakukan kerja dengan bersungguh-sungguh namun ada sampai yang bekerja lebih masa.

Namun, tidak bagi pengacara popular Datuk AC Mizal yang seolah tidak mahu budaya kerja melebihi waktu sepatutnya dipraktikkan dalam syarikat stesen televisyen miliknya SUKE TV.

Baru-baru ini tular video dikongsikan oleh SUKE TV di aplikasi TikTok memaparkan pengacara itu mengarahkan semua kakitangannya meninggalkan pejabat apabila tamat waktu bekerja.

Menerusi video itu, AC Mizal juga berseloroh mahu mematikan sambungan elektrik jika mereka memilih untuk terus duduk di pejabat menyelesaikan tugasan.

“Tutup wifi, aircond semua. Lepas pukul 6 semua pakai kipas. Balik balik balik! Kalau aku curah cat.. balik sekarang. Pukul 6.05 petang, satu lif je buka eh,” katanya.

Dapat dilihat kakitangannya itu hanya mampu ketawa melihat aksi majikan mereka seolah ‘menghalau’ untuk pulang dengan segera.

VIDEO:

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emylia Rosnaida (@emyliadac)

Perkongsian video itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang terhibur dengan gelagat AC Mizal serta memujinya sebagai majikan yang bertimbang rasa.

Dalam pada itu, ada segelintir netizen bertanyakan ada kekosongan kerja di tempat tersebut kerana mahukan majikan seperti AC Mizal.

Terdahulu, impian Datuk AC Mizal akhirnya tercapai untuk membuka stesen televisyen dengan rangkaian media dan hiburan terbaharu di bawah jenama SUKE TV buat penonton di negara ini.

Sumber : Utusan Online / RotiKaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *