(Video) Suami Buat Kejutan Disaat Isteri Pulang Ke Rumah Tetapi Semuanya Berubah Kemudian (Video)

Kehidupan suami isteri adalah kehidupan yang sarat dengan ketenangan. Pergaulan suami isteri adalah pergaulan penuh persahabatan.

Kepemimpinan suami terhadap isteri adalah kepemimpinan pengaturan (bertanggung jawab), bukan kepemimpinan layaknya seorang penguasa. Seorang isteri diwajibkan taat kepada suami. Seorang suami diwajibkan memberi nafkah yang layak sesuai dengan cara yang makruf.

Perkara ini menjelaskan hakikat kehidupan suami isteri di dalam rumah tangga. Kehidupan suami isteri adalah kehidupan yang sarat dengan ketenangan, ketenteraman, kasih sayang dan persahabatan.

Interaksi suami isteri tegak di atas prinsip ta’awun(tolong-menolong), saling menyokong, bersahabat, harmoni, menyegarkan, tidak kaku dan formal. Hubungan suami isteri adalah interaksi yang penuh kehangatan, ketenangan dan jauh dari kekakuan.

Kepemimpinan seorang suami di dalam rumah tangga adalah kepemimpinan yang bersifat mengatur dan melayani (ri’ayah), bukan kepemimpinan diktator layaknya seorang penguasa yang selalu menggunakan pendekatan kekuasaan.

Seorang isteri juga diwajibkan taat kepada suami dalam batas-batas yang telah ditetapkan syariah.Walau bagaimanapun suami diwajibkan memberi nafkah kepada isteri dengan cara yang makruf.

ISTERI GEMBIRA BILA SUAMI BUAT KEJUTAN SEHINGGA LAH ..

Satu video di laman sosial Tiktok menjadi tular sehingga ke Facebook apabila pengguna Tiktok bernama @ali.sura memuat naik 1 video berkenaan suami isteri.

Kelihatan si isteri baru pulang ke rumah dan si suami menyediakan taburan bunga dari pintu masuk.

Sudah pasti isteri akan gembira melihat suami buat kejutan tetapi kejutan gembira itu bertukar menjadi lain di penghujung jalan berbunga itu.

Video:

Rata rata netizen gelihati dengan video gurauan suami kepada isteri tersebut tetapi ada juga yang tinggalkan komen jangan buat isteri begitu.

Isteri harus dilayan seperti bidadari atau puteri raja.

Artikel: AwatttSyeikhh Network

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *