Wanita Ini Selamba Hadap Abang P0lis Tanpa Pakai Helmet, Apa Yang Terjadi Selepas Itu Netizen Tergamam Terus Terima Beribu Komen

Kemal4ngan khususnya di jalan raya merupakan suatu musibah atau ujian Allah yang tidak di jangka. Ini merupakan satu fakta. Walaupun begitu, manusia diberikan kepandaian dan kreativiti untuk melihat kaedah terbaik dalam mengurang kan risiko terlibat dalam kemalangan jalan raya. Dengan wujudnya teknologi-teknologi terkini khususnya dalam bidang automotif ini, ianya boleh menyumbang kepada elemen pencegahan daripada berlaku kemalangan. Pencegahan ini pula adalah amat amat dituntut agama dimana pencegahan adalah lebih baik daripada pemulihan. Ianya mampu mengurangkan atau mengelakkan diri daripada kemalangan di jalan raya dan seterusnya menjadi mangsanya.

Seperti yang sedia maklum bahawa topi keledar perlu dipakai bagi penunggang yang menvnggang moto sikal tidak kira sama ada di jalan raya atau sebaliknya. Tujuan nya sudah tentu ingin menyelamatkan bahagian kepada sekira nya berlaku kem4langan.

Walau bagai mana pun, segelintir sikap penung.gang m0torsikal lebih selesa untuk tidak mengenakan topi keledar terutama mereka yang ting gal di kawasan luar bandar.

Selamba tak pakai topi keledar

Seperti video yang dimuat naik oleh TkT0k UtusanTV ini apabila memaparkan seorang penunggang mot0sikal wanita yang tidak memakai topi keledar ketika menung.gang motorsikalnya.

Bukan itu sahaja, gelagat wanita itu menjadi per hatian ramai selepas terdapat p0lis dihadapan nya ketika dia sedang berhenti menunggu lampu isyarat.

Dalam video tersebut, dapat dilihat wanita ber kenaan terlihat tenang malah siap bercekak pinggang sementara menunggu lampu isyarat berubah warna.

Sehubungan dari perkongsian tersebut, pel bagai reaksi yang ditinggalkan oleh warganet berhubung gelagat wanita berkenaan.

Malah, mereka turut ber seloroh bahawa wanita itu telah bersedia untuk bersemuka dengan anggota p0lis tersebut.

SUMBER:TkT0k(Utusan TV) Via Redaksi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *